19 Eylül 2010 Pazar

Doğal Yollarla Dişlerinizi Beyazlatmak Çok Kolay


Doğal Yollarla Dişlerimi Nasıl Beyazlatabilirim ?

Doğadan Bitkilerle Dişlerinizi Beyazlatabilirsiz...

Hem de çok kolay bir şekilde,

Bembeyaz dişlerle korkmadan gülümsenin hep hayali kurulmaktadır. Diş rengi sorunlarının bir çok nedenleri olduğu gibi bir çok tedavisi de bulunmaktadır. Fakat pek çoğumuzda olduğu gibi "diş hekimi" korkusu vs. sebeplerle bu durumumuzu kabullenir ve sarımsı dişlerle yaşamayı kabulleniriz. Lafı çok da uzatmadan diş beyazlatma tekniklerini anlatmak yerine size bu yazıda Suna Dumanya 'dan iki doğal yolla diş beyazlatma ve beyaz dişlerinizi korumanın formulünü paylaşıyorum

Bir tatlı kaşığı öğütülmüş adaçayı,
Bir çay kaşığı kabartma tozunu.

Yukarıda ki malzemeleri karıştırın. Bu karışımla dişlerinizi fırçalayın.
Haftada bir kez olgun çileğe fırçanızı batırıp dişlerinizi fırçalayın.
Böylece hem ağzınız güzel kokar hem de dişleriniz parlar.

Sağlıklı Gülüşler.

17 Eylül 2010 Cuma

Evde Diş Beyazlatma


Evde Nasıl Dişlerimi Beyazlatabilirim ?

Dış etkiler nedeniyle sararan dişleri koruma yolları. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa o kadar iyi sonuçlar alınacaktır. Antibiyotik kullanımından kaynaklanan lekelerin temizlenmesi daha zordur. Sonuçlar garanti edilemez…

Hangi diş beyazlatma jeli en etkili veya hızlıdır?

Çoğu beyazlatma ürünündeki aktif madde aynıdır. Bazıları biraz daha hızlı etki göstermelerine rağmen çalışma prensipleri aynıdır. Bazı dişlerin ürün ne olursa olsun diğerlerinden daha zor temizlendiğini lütfen unutmayın. Ne kadar yaşlıysanız ve ne kadar gri dişleriniz varsa beyazlatma o kadar zor olacaktır. Bazı dişlerde hangi ürünü kullanırsanız kullanın az miktarda beyazlatma olacaktır.

Dişetlerinin yakını dişin diğer bölgelerine göre daha az beyaz? Acaba neden?

Beyazlatıcının dişin sadece alt kısmını değil her yerini kapladığından emin olun. Ortalama diş, beyazdan, dişetlerine yakın bölgelerde daha az beyaza doğru gider. Bu normal ve tahmin edilen bir sonuçtur. Bu bölgedeki daha ince mineden dolayıdır. Grileşmiş dişlerde bu geçiş daha fark edilebilirdir. Unutmayın ki bu aradaki renk farkı zamanla karışacaktır.

Dişlerimi evde beyazlatmak için kaç tane şırınga lazım?

Her markanın şırıngasının içindeki madde miktarı farklı olduğundan şırınga yerine ml. ve cc. kullanmak daha kolay olacaktır. Genelde her seans başında 0.5 ml. beyazlatma jeli yeterlidir. Bu yüzden sarı dişleri olan ortalama bir insanın 10-15 ml.`ye ihtiyacı olacaktır.

Daha sonra bakım için biraz bulundurmanız gerektiğini unutmayın. Grileşmiş dişlerin temizliği daha zor olacağından daha fazla jel gerekir. Yapılmış olan kalıbın iç yüzeyine sadece 8 dişin olduğu yere küçük bir damlanın yeteceğini unutmayın. Ağzınızın arkasındaki dişler gülümseme sırasında gözükmediğinden bunları beyazlatmak gerekli değildir.

Beyazlatmaya devam mı etmeliyim, bırakmalı mıyım?

Dişin bazı bölgelerinin örneğin dekalsifikasyon bölgelerinin beyazlatıcıya daha hızlı tepki vererek beyaz noktalar çıkarması normaldir. Beyazlama bittikten sonra bu beyazlıklar kaybolarak daha uyumlu bir görüntü vermektedirler.

Dişler herkeste aynı mı beyazlar?

Hayır. Sonuçlar farklıdır. Bazı dişler birkaç günde fark edilir derecede beyazlaşsa da bazılarının fark edilmesi aylar alabilir. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa o kadar iyi sonuçlar alınacaktır. Antibiyotik kullanımından kaynaklanan lekelerin temizlenmesi daha zordur. Bazı dişlerde hangi ürünü kullanırsanız kullanın az miktarda beyazlatma olacaktır. Sonuçlar garanti edilemez.

Kaynak; http://www.bayansitesi.net/evimde-dislerimi-nasil-beyazlatabilirim.html

Diş Beyazlatmada Yeni Yöntemler


Diş Beyazlamada Yeni Yöntemler


Sağlıklı gülümsemeniz artık çok daha kolay. Kolayca uygulanabilir yöntemleri kullanarak dişlerinizi kısa zamanda beyaz ışıltının gücüne kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Doğadan Diş Beyazlatıcı Ürünler

Karbonat: Bilinen en popüler doğal diş beyazlatma malzemesidir. Dişleri beyazlatmasının yanı sıra ağızdaki bakterileri ve diğer mikroorganizmaları öldürür, ağızdaki plak tabakasını (diş taşı) temizler.

Sofra Tuzu: Karbonat kadar güçlü olmasa da, sofra tuzu da bilinen diş beyazlatıcılar arasındadır. Ağızdaki bazı mikroorganizmaları öldürür. Anti bakteriyel özellikleri olmasına karşın, tüm bakterileri temizlemez. Yoğun konsantrasyonlu kullanımlarda, diş eti iltihabındaki ödemi azaltıcı etkisi vardır.

Gliserin: Gliserinin fazla bilinmeyen anti bakteriyel etkisi vardır. Bakterilerin bulunduğu bir çözeltiye bir damla gliserin damlatıldığında, ortamdaki tüm mikroorganizma faaliyetlerinin durduğu görülmüştür.

Diş beyazlatma (Bleaching)
Diş beyazlatma, dişlerin yapısındaki renklenmeleri ortadan kaldıran bir işlemdir. Diş renklenmelerinin çeşitli sebepleri olabilir. En yaygın nedenleri, kahve, çay, kola ve sigara gibi leke yapıcı maddelerin kullanılması; travma, yaşlılık, tetrasiklin kullanılması, eski tip diş kaplamaları, sinir dejenerasyonu vb. gibi nedenlerdir. Diş beyazlatma işlemi, uygun şekilde ve diş hekimi kontrolünde yapıldığında, diş ve diş etlerine zararsızdır. Ancak tedavi sırasında dişlerde hassasiyet (özellikle soğukta), dişetlerinde kızarma ve hassasiyet meydana gelebilmektedir. Fakat bu geçicidir ve tedavinin bitimiyle birlikte, birkaç gün içinde bu şikâyetler ortadan kalkmaktadır.

Ağartma işlemi için iki yöntem var:

Ev ağartması (home bleaching): Bu yöntemde; hekim ağızdan ölçü alır, bunlara uygun kalıplar hazırlanır. Hasta, bu kalıbın içerisine ilacı yerleştirerek, dişlerin üzerine takar (en az 6-8 saat ve tercihen uykuda). İşlem, dişin rengine bağlı olarak 1-4 hafta içinde biter.

Ofis ağartması (office bleaching): Bu uygulama, muayenehanede hekim tarafından yapılan ağartmadır. Hekim ilacı dişler üzerine uygular; ışık kaynağı kullanılarak dişlerin beyazlaması sağlanır. Yine dişlerin durumuna göre, bir veya bir kaç seansta dişler beyazlar.

Diş beyazlatma işlemi, hamile ve çocuklar hariç herkese uygulanabilir…

Diş beyazlatma hakkında Pratik bilgiler
Dişlerinizi beyazlatmak için, 1 tatlı kaşığı karbonatı, bir tutam tuzla karıştırarak içine birkaç damla sirke ekleyin. Diş fırçanızın üzerine sürerek, dişlerinizi fırçalayın.

Tuzlu suya zeytin koyarak bir müddet bekletin ve daha sonra bu suyla gargara yapın. Diş etleriniz güçlenecek ve diş eti kanamanız varsa ortadan kaldıracaktır.

Dişlerinizi beyazlatmak için asla limon suyu kullanmayın. Dişlerinize yarardan çok zarar verirsiniz.

Havuç, brokoli ve salatalık gibi sebzeler doğal diş temizleyicileridir.


Kaynak: http://www.hekimim.com/haberler/haber_kaynaklari/pratik-dis-beyazlatma.htm