17 Eylül 2010 Cuma

Evde Diş Beyazlatma


Evde Nasıl Dişlerimi Beyazlatabilirim ?

Dış etkiler nedeniyle sararan dişleri koruma yolları. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa o kadar iyi sonuçlar alınacaktır. Antibiyotik kullanımından kaynaklanan lekelerin temizlenmesi daha zordur. Sonuçlar garanti edilemez…

Hangi diş beyazlatma jeli en etkili veya hızlıdır?

Çoğu beyazlatma ürünündeki aktif madde aynıdır. Bazıları biraz daha hızlı etki göstermelerine rağmen çalışma prensipleri aynıdır. Bazı dişlerin ürün ne olursa olsun diğerlerinden daha zor temizlendiğini lütfen unutmayın. Ne kadar yaşlıysanız ve ne kadar gri dişleriniz varsa beyazlatma o kadar zor olacaktır. Bazı dişlerde hangi ürünü kullanırsanız kullanın az miktarda beyazlatma olacaktır.

Dişetlerinin yakını dişin diğer bölgelerine göre daha az beyaz? Acaba neden?

Beyazlatıcının dişin sadece alt kısmını değil her yerini kapladığından emin olun. Ortalama diş, beyazdan, dişetlerine yakın bölgelerde daha az beyaza doğru gider. Bu normal ve tahmin edilen bir sonuçtur. Bu bölgedeki daha ince mineden dolayıdır. Grileşmiş dişlerde bu geçiş daha fark edilebilirdir. Unutmayın ki bu aradaki renk farkı zamanla karışacaktır.

Dişlerimi evde beyazlatmak için kaç tane şırınga lazım?

Her markanın şırıngasının içindeki madde miktarı farklı olduğundan şırınga yerine ml. ve cc. kullanmak daha kolay olacaktır. Genelde her seans başında 0.5 ml. beyazlatma jeli yeterlidir. Bu yüzden sarı dişleri olan ortalama bir insanın 10-15 ml.`ye ihtiyacı olacaktır.

Daha sonra bakım için biraz bulundurmanız gerektiğini unutmayın. Grileşmiş dişlerin temizliği daha zor olacağından daha fazla jel gerekir. Yapılmış olan kalıbın iç yüzeyine sadece 8 dişin olduğu yere küçük bir damlanın yeteceğini unutmayın. Ağzınızın arkasındaki dişler gülümseme sırasında gözükmediğinden bunları beyazlatmak gerekli değildir.

Beyazlatmaya devam mı etmeliyim, bırakmalı mıyım?

Dişin bazı bölgelerinin örneğin dekalsifikasyon bölgelerinin beyazlatıcıya daha hızlı tepki vererek beyaz noktalar çıkarması normaldir. Beyazlama bittikten sonra bu beyazlıklar kaybolarak daha uyumlu bir görüntü vermektedirler.

Dişler herkeste aynı mı beyazlar?

Hayır. Sonuçlar farklıdır. Bazı dişler birkaç günde fark edilir derecede beyazlaşsa da bazılarının fark edilmesi aylar alabilir. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa o kadar iyi sonuçlar alınacaktır. Antibiyotik kullanımından kaynaklanan lekelerin temizlenmesi daha zordur. Bazı dişlerde hangi ürünü kullanırsanız kullanın az miktarda beyazlatma olacaktır. Sonuçlar garanti edilemez.

Kaynak; http://www.bayansitesi.net/evimde-dislerimi-nasil-beyazlatabilirim.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder